Minikler kağıt uçaklarını yarıştırdı

Konya Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu kağıt uçak yarışması düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmaya katılan öğrenciler yaptıkları kağıt uçakları en uzak mesafeye uçurmaya çalıştı. Yarışmanın birincisi uzaktan kumandalı helikopter kazandı.

Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kağıt uçak yarışmasına 220 öğrenci katıldı. Yarışmanın sonunda kağıt uçağı en uzun mesafeye uçurabilen 30 öğrenciye birbirinden değerli hediyeler verildi. Yarışmayı birinci tamamlayan Tarık Karalı, uzaktan kumandalı helikopterle ödüllendirildi, ikinci olan Muaz Yaman Türk Hava Yolları (THY) Konya-İstanbul gidiş dönüş bileti sahibi oldu. Ayrıca 5 öğrenci THY Model Uçağı ve Şapkası, 8 öğrenci THY özel gezisiyle ödüllendirildi.

Okul Müdürü Hüseyin Taş, bu tür aktivitelerin öğrencilere pek çok şey kazandırdığını söyledi. Taş, "Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları kağıt uçaklarla becerilerini yarıştırdı. Yarışma öncesinde pek çok öğrenci 'nasıl daha iyi uçak tasarlarım?' diye düşündü ve bunun için pek çok deneme yaptı. Bütün bunlar öğrencilerin bilimsel bakış açısı kazanması adına çok önemli şeyler. Yarışmayı organize eden fen ve teknoloji zümremize teşekkür ediyorum.? dedi.

Yarışmayı izleyen THY Konya Müdürü Ahmet Postallı yarışmadan büyük bir keyif aldığını ifade etti. Postallı, THY Konya-İstanbul bileti kazanan öğrencinin hediye biletini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber